19. 6. 2024   |   svátek má Leoš
 

Gnocchi s lososem a špenátem

Název Množství a jednotka
gnocchi 300 g
losos bez kůže 250 g
listový špenát 150 g
eidam 150 g
smetana ke šlehání 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na lžičce másla krátce orestujeme (asi 1-2 min). Lososa bez kůže nakrájíme na proužky, pokud máme zmrazeného, musíme jej nechat nejdřív rozmrazit. Mírně jej osolíme a opepříme. Noky dáme do zapékací misky vymazané olejem, přidáme orestovaný špenát, nakrájeného syrového lososa a promícháme. Zalijeme šlehačkou, do které jsme nastrouhali 50g eidamu, promícháme a dáme na půl hodinky zapéct (na 180°). Pět minut před dokončením posypeme povrch nastrouhaným eidamem a zprudka dopečeme dozlatova.

Tip:
Před dokončením nedáme eidam, dopečeme dozlatova a hotový pokrm posypeme parmazánem.


 


RECEPTY

Chobotničky na víně po italsku

Postup: Chobotničky rozmrazíme (předpokládám, že v našich podmínkách čerstvé moc... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

"Klobásky" z mletého masa

Postup: Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...